Ahoy!

Advisurvival.nl

Sommigen noemen het ‘het zwarte gat’, dat vind ik persoonlijk wat overdreven. Maar die plotselinge stilte na afloop van een interim-adviesopdracht is wel heel vreemd. Je bent van het ene op het andere moment uit de ‘loop’. Je kunt niet meer inloggen, dus niet meer bij je mail. Je hebt de (formele) app-groepjes verlaten.

En de organisatie vaart door.Voor je gevoel lig jij in een sloepje nog een beetje na te deinen op haar hekgolf. Via de marifoon houd je nog een tijdje contact, maar dat geluid zal snel verstommen. Als adviseur stond je regelmatig op de brug van het schip, naast stuurman en kapitein om samen positie en koers te bepalen. Of je was elders op het schip om een klusje te klaren. De wereld eromheen werd waargenomen door verrekijkers, satelliet en radar en altijd vanuit het perspectief van het schip.

En nu je weer even in je eigen sloepje dobbert, zie je diezelfde wereld weer heel anders. De oceaan voelt groter. En die andere schepen, in de verte, bekijk je ineens met heel andere ogen. Ze lijken eigenlijk best wel op het schip waar je tot voor kort zelf op meevoer. En natuurlijk hebben ze daar ook gewoon een brug met stuurman en kapitein, en allerlei klusjes die geklaard moeten worden. Je zou zo aan boord kunnen stappen en meedraaien.

Nu eerst maar eens een haventje zoeken om wat uit te rusten en nieuwe energie op te slaan. En misschien kom je daar wel weer een nieuw schip tegen om aan te monsteren? Misschien moet je later de zee weer op in je sloepje in de hoop opgepikt te worden? Of misschien is er ergens paniek aan boord en word je opgehaald met een helikopter om abseilend aan boord te springen en de bemanning te hulp te schieten? En waar zou dat schip dan naartoe varen? En kom je dan je oude schip misschien weer tegen? En vaar je dan dezelfde kant op, of wordt het ramkoers? Welke avonturen liggen nog in het verschiet?

Natuurlijk ken je je eigen positie en heb je een eigen koers uitgestippeld. Maar je weet uit ervaring dat weer en wind er altijd weer voor zorgen dat dingen anders lopen.

Het heeft wel wat; dat unieke moment dat het nog alle kanten op kan…

AUTEUR: CASPER BERKHOUT


In onze LinkedIn Group blijf je vanzelf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Advisurvival.nl. En natuurlijk vinden we het leuk als je reageert op onze artikeltjes en meedoet aan discussies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.