Wanneer alleen een naam alles zegt

Advisurvival.nl

“Heeft Peter het gezien?”, hoor ik een directeur zeggen terwijl hij een memo over investeringen leest. “Haal het even langs Peter”, roept een sectorhoofd in het voorbij gaan. Over een beleidsnotitie rondom duurzaamheid. “Is Peter de auteur van dit visiestuk?”, mompelt de secretaris-generaal tijdens een van onze lange bestuursvergaderingen. En direct wanneer er bevestigend wordt geknikt, geroepen of gemompeld, is steevast het korte antwoord: “ok”. Niks geks zou je zeggen. Tot het moment dat blijkt dat het juist deze stukken zijn die altijd een akkoord krijgen. En het wordt nog sterker. Ik zie Peter ook wel eens een presentatie geven in diverse gremia. En regelmatig kan ik er met moeite een touw aan vast knopen. Het is ingewikkeld, veel compacte informatie en er zit weinig lijn in. Toch zie ik een tevreden zaal met mensen. Zelfs mensen die het wagen om vragen te stellen aan Peter. Die vervolgens in presentatiemodus doorakkert en de vraag uitgebreid, doch ingewikkeld, beantwoord. 

Peter is een adviseur. Een collega van me. Met decennia aan vlieguren. Technisch onderlegd van oorsprong. En nu adviseur van het bestuur. Peter heeft eigenlijk iets bereikt waar vele adviseurs van dromen: alleen al zijn betrokkenheid bij een onderwerp zorgt bij de geadviseerden voor een geruststellend gevoel. Dat is buitengewoon bijzonder. Ik doe daarmee niks af aan de inhoudelijke kennis van de man. Maar de inhoud van het verhaal was minder belangrijk geworden. Sterker nog, soms zelfs ondergeschikt.

Hoe bereik je die status? Volgens mij door het organisatiebelang altijd voorop te stellen, open te staan voor complexe vraagstukken en een ijzeren geheugen te hebben. En dat keer op keer te laten zien in je adviezen. Peter was helemaal niet financieel onderlegd. Maar als de conceptbegroting weer eens te fors was en alle besparingen al tot achter de komma waren doorgevoerd, was het directiebesluit vaak om het stuk nog eens door Peter te laten bekijken. En warempel, er kwam een oplossing. Met respect voor de organisatie en naar tevredenheid van de collega’s. Door het verleden in ogenschouw te nemen en door de cijfers heen te kijken. 

Peter werkt nog steeds voor diezelfde organisatie, in dezelfde functie.  

AUTEUR: MEINDERT KAPPE


In onze LinkedIn Group blijf je vanzelf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Advisurvival.nl. En natuurlijk vinden we het leuk als je reageert op onze artikeltjes en meedoet aan discussies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.