ONZE GIDSEN

Foto Casper Berkhout
AUTEUR / redacteur

Hoi, ik ben Casper Berkhout!

Ik ben oprichter van Advisurvival, interim-manager en -adviseur. In het verleden was ik als communicatieadviseur werkzaam bij verschillende organisaties. Ook was ik directeur/partner van een opleidingsinstituut voor communicatieprofessionals. Een rode draad in mijn leven is dat ik graag mijn kennis en ervaring deel met anderen. En daarbij ga ik ook het delen van o-zo leerzame blunders niet uit de weg.

Klik hier voor de artikelen die ik heb geschreven.


AUTEUR / redacteur

Ik ben Annemieke Herberigs.

Ik ben interim-communicatieadviseur en woordvoerder. Een Limburgse die als kind in Den Haag is beland. En daar is gebleven, want ik raakte verknocht aan de dynamiek en de veelzijdigheid van de randstad. Ik werkte o.a. als adviseur en woordvoerder op communicatieafdelingen in het bedrijfsleven, bij goede doelen en bij de overheid. Met veel plezier, want man o man, wat heb ik veel geleerd en wat werkte ik met leuke professionele mensen. Toch had ik een kriebel. Op zo’n plek waar je niet bij kunt. Steeds als ik ergens een langere periode werkte, kwam hij terug. In 2019 besloot ik dat het tijd was om korte metten te maken met dat zeurende gevoel. Vanaf nu ging ik ff communiceren als zelfstandig ondernemer. En dat bevalt heel goed. Het levert weer nieuwe leerzame ervaringen op, die ik ook hier zal delen.

Klik hier voor de artikelen die ik heb geschreven.


AUTEUR / redacteur

Meindert Kappe hier!

Ik ben Senior beleidsadviseur en plv directeur Strategie en Bestuursadvisering bij Centraal Bureau voor de Statistiek. “Adviseren als tweede beroep” was het boek dat je als student las voor het vak Adviesvaardigheden. Voor slechts 1 schamel studiepuntje. Dat leek de moeite niet. Pas in de praktijk bleek het echte belang van al die lessen. Ik ben inmiddels 17 jaar actief in het adviesvak, als bestuurs-, beleids- en communicatieadviseur. Bij organisaties waarvan ik geloof dat ze een daadwerkelijk verschil in de wereld kunnen maken. En ik probeer iedere dag te leren en te delen. Dit platform helpt daarbij. 

Klik hier voor de artikelen die ik heb geschreven.


Jan Willem Kooijmans - Advisurvival.nl
AUTEUR

Mijn naam is Jan Willem Kooijmans.

Ik ben strategisch adviseur bij gemeente Velsen. De samenleving zo organiseren en vormgeven dat het voor iedereen goed toeven is; dat is mijn drijfveer als adviseur in het openbaar bestuur. Van nature denk ik vaak als ik voor een vraagstuk of dilemma sta: hoe hebben anderen dit gedaan en opgelost, kan ik daar van leren? ‘Gluren bij de buren’. Dit gun ik anderen ook, daarom werk ik graag me aan dit platform!

Klik hier voor de artikelen die ik heb geschreven.


AUTEUR

Hier Floris van Oosterhout!

Ik ben teamleider Erfgoed en erfgoedadviseur bij Arcadis.
Als inhoudelijk adviseur zorg ik voor een beheersbare omgang met erfgoed, en met een strategische blik weet ik cultuurhistorie en archeologie op een zorgvuldige manier in te bedden in de planning en uitvoering van het project. Wij werken op de Afsluitdijk en langs de Maas, in dorpskernen aan de herbestemming van kerkgebouwen. Hoe mooi is het om vorm te geven aan de toekomst door het verleden een betekenisvolle plek te geven. 

Klik hier voor de artikelen die ik heb geschreven.


Vera de Witte - Advisurvival.nl
AUTEUR

Ha, ik ben Vera de Witte.

Ik ben directeur Bedrijfsvoering bij de Hogeraad der Nederlanden. Mijn expertise ligt op het snijvlak van organisatie, strategie, dienstverlening en communicatie, vooral in het publieke domein. Hoe complexer het vraagstuk is, hoe energieker ik word. Een inhoudelijke puzzel oplossen, samen met een leuk team daar krijg ik energie van. Ik heb altijd al mijn kennis en ervaring gedeeld; in boeken, opleidingen en natuurlijk in de praktijk. En wanneer dat hartstochtelijke discussies oplevert, ben ik blij! 🙂

Klik hier voor de artikelen die ik heb geschreven.


AUTEUR

En dit is Ad Vival

Ad Vival is ons gezamenlijke pseudoniem. Onze auteurs zijn namelijk zuinig op hun zakelijke relaties en hun carrière. Als we dat nodig vinden, anonimiseren of pseudonimiseren we figuranten en organisaties in onze teksten. Of we voegen meerdere ervaringen ‘dichterlijk’ samen. En soms kiezen we ervoor om een artikel onder ons pseudoniem Ad Vival te publiceren.